Kunststof Polyurea coating

Kunststof Polyurea Coating

Polyurea is een type synthetische polymeer coating die bekend staat om zijn duurzaamheid en weerstand tegen schuring, chemicaliën en weersinvloeden. Het is een tweedelig systeem dat wordt gemaakt door een polyisocyanaat component (A) te combineren met een harsmengsel component (B) onder hoge druk en temperatuur via een spuitpistool.

Polyurea coatings worden vaak gebruikt in de bouwsector voor vloeren/wanden en waterdichting, voor industriële en commerciële toepassingen, zoals het bekleden van watertanks, daken en pijpleidingen. Ze worden ook gebruikt in de auto-industrie en transport voor truck bed liners

FAQ Polyurea

Hieronder treft u antwoorden op de meest gestelde vragen

Polyurea coating van kunststof is een 2 componenten polymeer (isocyanate en polymer resin) met een hoge moleculaire dichtheid, die na een kortstondige exotherme reactie een zeer taaie en bijzonder elastische beschermlaag als eindresultaat oplevert.

 • Binnen enkele seconden een flexibele kunststoflaag;
 • Na enkele minuten gecoate oppervlakte weer in gebruik;
 • Flexibel (tot 600% rekbaarheid)
 • Oplosmiddelvrij en weinig tot geen geur;
 • Uitstekende thermische weerstand bij temperaturen tussen -25°Celsius en 145°Celsius;
 • Naadloos en overbrugging van scheuren
 • In verschillende dikten toepasbaar; basisstandaard is 2mm
 • In alle RAL-kleuren leverbaar;
 • Resistent tegen water en een diversiteit aan chemicaliën;
 • Waar rubber, polyester, bitumen e.d. het laten afweten is polyurea de oplossing.
 • Duurzaam en hufterproof

Polyurea wordt door een speciaal voor dit doel ontwikkelde spuitmachine van ATG Evopur aangebracht. De 2 componenten worden verwarmd waardoor het middels een slang en spuitpistool op het gebouw of object wordt aangebracht

De vloeren die zijn gespoten met Polyurea kunststof coating voldoen aan de eisen en regels van hygiëne . Wij hebben ruime ervaring met HACCP en vloeren/wanden en begrijpen het spanningsveld waar bedrijven en ondernemers mee te maken hebben. Onze vloeren en wanden  zijn vloeistofdicht, slagvast, stootvast, slijtvast, naadloos en vlak. Voor onder andere in de horeca, zorginstellingen, laboratorium, slagterijen, land-en tuinbouw, wijnsector, visverwerking, zuivelverkoop

GLOBE biedt kwaliteitsdiensten op een professionele manier. Onze professionals komen naar u toe. Een compleet spraysysteem met compressor, luchtdroger is geplaatst in een Iveco bestelbus Tot 90 mtr slang komen zelfs de moeilijkst bereikbare plekken binnen handbereik. Wij zorgen zelf voor onze stroom indien er geen 400v stroom op locatie voorhanden is.

Hoge kwaliteit Polyurea

Wij isoleren met de nieuwste polyurea techniek

Professioneel

Ons ervaren team van isolatie-experts staat altijd klaar om u te voorzien van de beste isolatieoplossingen voor uw specifieke situatie.

Milieuvriendelijk

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om energie-efficiëntie en comfort in uw huis of bedrijfspand te verbeteren en tegelijkertijd bij te dragen aan een beter milieu.

Stel uw vraag!